На даний момент ми все ще зустрічаємо проблему інверсії кольору при підключенні тв приставок до телевізорів Sony і Philips. На екрані може спостерігатися заміна білого кольору на чорний, прояв рожевих відтінків або зелених кольорів. Під час роботи приставки дана проблема може зникати і виявлятися знову.

Непорозуміння викликано технологіями відображення квітів на приставках і телевізорах. ТВ-приставки, починаючи з процесора Amlogic S905X і Rockchip RK3368 стали підтримувати дві технології відображення кольору RGB і YCbCr. На жаль, відображення YCbCr не працює на застарілих телевізорах Sony / Philips. Справа в тому, що tv box під час роботи довільно перемикається з одного режиму на другий і тоді ми бачимо ці переходи у вигляді зеленого або рожевого відтінку.

У деяких моделях в меню налаштувань відведено окремий пункт для примусового відображення в RGB режимі. В такому випадку Ви можете зайти в налаштування, змінити режим і насолоджуватися користуванням тв приставкою.

Варіанти вирішення проблеми з інверсією кольору:

1. При наявності VGA роз'єму, підключити через перехідник з HDMI на VGA з додатковим аудіо виходом.

2. Змінити налаштування екрану:

На СМАРТ ТВ приставці з ОС Android 9 виконайте наступні кроки:

«Налаштування» ( саме "Droid Settings») -> «Display» -> «Screen resolution» -> «Color space settings» -> «RGB» (див. нижче)

На СМАРТ ТВ приставці з ОС Android 10 виконайте наступні кроки:

«Налаштування» -> «Налаштування пристрою» -> «Екран» -> «HDMI color space and depth» -> «RGB» (див. нижче)